Üyelik Girişi
Site Menüsü
Site Haritası
Takvim

Viessmann Vitovolt Güneş Enerjisi

Viessmann Vitovolt
Fotovoltaik Panel Alman Teknolojisi




Viessmann Alman Fotovoltaik Paneller

Güneş enerjisi ücretsizdir ve ne atık ne de emisyon üretir. Konutlar için idealdir. Viessmann fotovoltaik modüller az bakım gerektirir ve uzun kullanım ömrüne sahiptir.

Evdeki enerji ihtiyacını güneşten gelen elektrik ile karşılayın

Bir Alman vatandaşının ortalama elektrik tüketimini karşılamak için 8,5 m² fotovoltaik yüzeyi yeterlidir.

Geçtiğimiz yıllarda meskenlerdeki kişi başına elektrik tüketimi çok artmıştır. Giderek daha fazla mesken elektrik şebekesine bağlanmakta ve hiç olmadığı kadar çok miktarda elektriği aynı anda şebekeden çekmektedir. Bu durum enerji üretimi ve dağıtımını zorlamakta ve kesintilere ve maliyetlerde artışa yol açmaktadır. Bu sorunu çözmek için, hükümetler vatandaşları güneş enerjisi, rüzgar ve jeotermal ısı gibi alternatif enerji kaynakları kullanma konusunda teşvik etmektedir.




Bunlar arasında fotovoltaik sistemler sistemleri alternatif enerji kaynakları arasında baş sıralara yerleşmiştir. Uluslararası enerji ajansı 2050 yılında dünya elektrik üretiminin %11 ile 16 kadarının güneş enerjisinden geleceğini tahmin etmektedir.

Güneş enerjisi elektrik sistemleri ucuzdur çünkü güneş ışığı ücretsizdir. Hiçbir atığı, gürültüsü veya emisyonu yoktur, kirletmeyen bir enerji kaynağıdır.

Viessmann'ın güneş panelleri en yüksek miktarda ışınımı soğurmak ve daha yüksek verimle üretmek üzere tasarlanmıştır.




Fotovoltaik modüller daha yüksek akım elde etmek için paralel ve daha yüksek voltaj elde etmek için seri olan bağlanmış olan hücrelere sahiptir. Büyük ölçekli enerji üretimi için, altmış hücreli bir modül piyasada uygulanan standarttır. Kürlenmiş cam gibi şeffaf bir malzeme modülü cephede kaplamak için kullanılır. Arka yüzü ise su geçirmez malzemeyle korunmuştur. Hava şartlarına karşı koruyan malzemeler kenarları yalıtmak için kullanılmıştır ve hafif alüminyumdan çerçeve içerisine alınmıştır. Modüller koyu siyah hücrelerden imal edilerek daha yüksek soğurma oranları ve verimlilik elde edilmektedir.

Elektrik ihtiyacınıza ve kurulum alanındaki güneş ışığı mevcuduna bağlı olarak iki çeşit modül temin edilebilmektedir: Tekli veya monokristalin ve çoklu veya polikristalin. Meskeniniz için güneş enerjisinden elektrik kullandığınızda çok sayıda avantajınız olur:

Elektrik faturanız düşer ve elektrik fiyatlarına olan bağımlılığınız azalır

Mülkünüzün değeri ve yeniden satma şansı artar

Varsa devletin verdiği vergi ve mali avantajları kullanabilirsiniz

Elektrik kesintisi olasılığı azalır





VİESSMANN VITOVOLT 300 ALMAN TEKNOLOJİSİ

 

Viessmann'dan Vitovolt 300 fotovoltaik modül Viessmann Vitovolt 300

Güneşten gelen elektrik: Türkiye’ de kişi başına düşen ortalama elektrik tüketimi miktarı az sayıda modül ile karşılanabilmektedir.

 

Fotovoltaik sistemler ile üretilen elektrik enerjisinin kullanımı konusunda iki farklı alternatif mevcuttur:

1- Üretilen elektriğin tamamının veya bir kısmının kullanılması

2- Üretilen elektriğin şebekeye satılması

Geçerli mevzuata uygun fotovoltaik sistemi kurup kendi elektriğini üreten herkese ilgili elektrik dağıtım şirketinden 10 yıl boyunca alım garantisi verilmektedir. Bu durum 5346 sayılı ‘’Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Elektrik Enerjisi Üretimi Amaçlı Kullanımına İlişkin Kanun’’ ile belirlenmiştir.

Geçmiş senelerde üretilen elektriğin tamamının şebekeye satılması finansal açıdan daha cazipti. Ancak zaman içerisinde, şebekeden satın alınan elektriğin fiyatının bir fotovoltaik sistemde üretilen elektriğin şebekeye satış fiyatından daha pahalı olması nedeniyle öztüketim daha cazip bir hale geldi.

Aşağıdaki sebeplerden dolayı birçok yatırımcının güneş enerjisinden elde edilen elektriğe ilgisi gün geçtikçe artmaktadır:

Çevrenin korunmasına katkıda bulunulmaktadır. Fotovoltaik sistemler zararlı madde emisyonlarını azaltır ve doğal kaynakları korur.

Güneşten elde edilen elektriğin maliyeti şebekeden satın alınan elektriğin maliyetinden belirgin bir şekilde daha uygundur.

Bir fotovoltaik sistem bulunduğu eve değer katar.

Viessmann fotovoltaik sistemleri uzun yıllar boyunca kullanılabilir. Basit çalışma prensibi sayesinde kesinlikle güvenlidir.




Viessmann Vitovolt 300 Alman Teknolojisi

Yüksek verimli fotovoltaik modüller, yüksek kalite ve güvenli

Viessmann Vitovolt 300 ürün programı 275 Wp gücüne kadar siyah tasarımlı monokristal modüller ve 265 Wp gücüne kadar 48 ve 60 hücreli polikristal modülleri kapsamaktadır.

Viessmann Vitovolt 300 fotovoltaik modüller yüksek güç değerlerine, tartışmasız kaliteye ve geniş ürünve performans garantisine sahiptir. Ayrıca tüm modüller pozitif güç toleransı sayesinde 5 Wp‘e kadar güç artışına sahiptir. Fotovoltaik modüller müstakil binalar ve apartmanlardaki gibi ticari ve endüstriyel binalarda da kullanılabilir.

Viessmann Vitovolt 300 modüller tasarım ve boyutları ile öne çıkmaktadır. MSBC serisi modüller siyah eloksallı çerçeveye, koyu monokristal hücrelere ve siyah tedlar folyoya sahiptir. Sonuç: Sıradışı tasarım ve yüksek performans değerleri. Bu da özellikle çatı montajlarında daha estetik ve seçkin bir görünüm sağlar.




Viessmann Yüksek verimli modüller

Viessmann Vitovolt 300 fotovoltaik modülleri hem monokristal hem de polikristal olarak ürün gamımızda mevcuttur.

Viessmann Fotovoltaik modüller, solar hücrelerin iki folyo arasına yerleştirildiği cam laminattan oluşur. Arka tarafta hava koşullarına karşı dayanıklı folyo tabaka bulunmaktadır. Cam dilimi ve folyolar, güneş hücrelerinin hava koşulları etkilerine karşı güvenilir bir şekilde koruma sağlaması için birbirine lamine edilmiştir. Bağlantıya hazır modüller, hafif olmaları sebebiyle çatıya kolay bir şekilde monte edilebilirler.

 

Güneş Paneli (Fotovoltaik) Türleri Nelerdir?

Şebekeden Bağımsız Akü Depolamalı Güneş Paneli (Fotovoltaik) Sistemleri (O-Grid)

Yerel elektrik hatlarına ulaşmanın zor veya çok masraflı olduğu durumlardagüneş paneli (Fotovoltaik) sistemi kullanılabilir. Bu sistemlerde üretilen elektrik enerjisi akü gruplarında depo edilmekte ve bu depolanan enerji çevirici vasıtasıyla şebeke gerilimine dönüştürülmektedir. Bu sayede kullanım durumuna göre monofaze veya Trifaze kullanım mümkündür. O-Grid (akü depolamalı) sistemlerde 4 ana ekipman bulunmaktadır. Bunlar fotovoltaik güneş paneli, şarj kontrol cihazı, çevirici ve akü grubu’dur.




Şebekeye Bağlı Güneş Paneli (Fotovoltaik) (On-Grid)

Bu sistemde ürettiğiniz elektriği akülerde depolamaya gerek kalmadan şebeke ile karşılıklı alışveriş imkanı mevcuttur. Ürettiğiniz elektrik enerjisi tüketiminizden fazla ise elektriği şebekeye satmanız mümkündür. Öteki açıdan ürettiğiniz elektrikten fazlasına ihtiyacınız olduğu takdirde ise fazla elektrik enerjisi yine şebekeden satın almanız mümkündür. Bu sayede akü ve çevirici masrafı ortadan kalkmakla birlikte çevre dostu temiz enerji sistemlerinin şebeke elektriği bulunan yerlerde de uygulanmasına olanak sağlanmaktadır. Güneş Paneli





Güneş Panellerinden Elektrik Enerjisi Üretimi (Fotovoltaik) Nedir?

Güneş Panelleri (Fotovoltaik) (PV), güneş enerjisini elektrik akımına dönüştürme teknolojisidir. Silikon gibi bazı yarı iletken materyallerden oluşan sistemlerdir. Güneş Paneli modülleri, fotovoltaik ilkeye dayalı olarak çalışırlar, yani üzerlerine ışık düştüğü zaman güneş enerjisini doğrudan DC elektrik enerjisine dönüştüren yarı iletken malzemeden oluşur. Elektrik üreten güneş enerjisi panelleri enerjisinin kaynağı, yüzeyine gelen güneş ışığı yani fotonlardır. Güneş Panelleri, güneşten gelen bu ışığı günümüzde %15-%20 arasında bir verimle elektrik enerjisine çevirebilmektedir. Güç çıkısını artırmak amacıyla çok sayıda güneş hücresi birbirine paralel yada seri bağlanarak bir yüzey üzerine monte edilir, bu yapıya güneş paneli (fotovoltaik) modül adı verilir. Güç talebine bağlı olarak güneş panelleri (PV) birbirlerine seri ya da paralel bağlanarak birkaç Watt’tan megaWatt dediğimiz yüksek kapasitelere kadar sistem olusturmak mümkündür.

Güneş panellerinden (Fotovoltaik) elde edilen enerji akü ve pillerde olduğu gibi dogru akımdır(DC). Bu nedenle üretim tesislerinde ve evlerde kullanabilmek için inverter (evirici ya da çevirici) yardımıyla alternatif akıma (AC) dönüştürülmeleri gerekmektedir.

Evlerin ya da apartmanların çatısına kurulacak güneş panelleri (Fotovoltaik) aracılıgıyla tüketim olan yerde elektrigi üretmek de mümkündür. Güneşten sağladığımız enerji güneş panelleri (PV) sayesinde elektrik enerjisine dönüşür. Bu enerji çevirici sayesinde AC’ye çevrilir. Sisteme bağlanacak çift yönlü sayaçla güneş panelleri (PV) sayesinde üretilen elektrik enerjisi şebekeye verilebilir. Ev kullanıcısı elektrik ihtiyacını su anda olduğu gibi şebekeden karşılamanın yanı sıra eğer üretilen elektrik enerji tüketilen elektrik enerjisinden fazlaysa devletin açıkladığı garantili alım fiyatı üzerinden mesken kullanıcısına dağıtıcı şirket tarafından ödeme yapılır. Eğer tüketilen enerji daha fazlaysa ev kullanıcısı yalnızca bu farkı şebekeden satın almış olur.




Güneş Paneli (Fotovoltaik) Neden Tercih Edilmelidir?

Güneş Paneli (Fotovoltaik) sistemler güvenli ve güvenilir sistemlerdir.

Güneş Paneli (Fotovoltaik) sistemlerin kaynağı olan Güneş enerjisi sonsuz ve bedavadır.

Bakım-onarım gerektirmeyen sistemler olması ile birlikte sistemi yıpratacak hareketli parçası yoktur.

Her yere kolayca monte edilir.

Güneş Paneli (Fotovoltaik) sistemler gürültü yapmaz ve zararlı gazlar üretmez.

Güneş Paneli (Fotovoltaik) sistemler sera gazı salınımlarını ciddi ölçüde düşürür dolayısıyla çevrecidir.

Güneş Paneli (Fotovoltaik) sistemler geri dönüştürülebilir.

 

Güneş Paneli ile Elektrik Enerjisi Üreten (Fotovoltaik) Sistemin Yararları Nelerdir?

Güneş Paneli (Fotovoltaik sistemler) son zamanlarda kendi elektriğini üretmek isteyen yatırımcıların ilgisini çekmekle birlikte Pasif Ev ve Artı Enerji Evi projeleri içinde kullanılmaktadır. Mimari açıdan ilgi çeken bu sistemler aynı zamanda şebekenin olmadığı ve elektrik şebekesinin ekonomik olarak çekilmesinin çok masraflı olduğu bölgelerde tercih edilebilmektedir. Sinyalizasyon, telekomünikasyon istasyonları, yangın gözetleme kuleleri, deniz fenerleri, yayla ve dağ evleri, sulama sistemleri, kırsal bölgelerdeki askeri birliklerde, karavanlarda ve yatlarda Güneş Panelleri (Fotovoltaik) tercih edilmektedir.

Enerji yatlarının günden güne arttığı ülkemizde ortalama 48 yıllık çalışma ömrü olan Güneş Panellerinin şebeke alt yapısına sahip bölgelerde küçük ve orta ölçekli ticarethane statüsündeki işyerlerinde ve konutlarda kullanımı son derece uygundur. Ayrıca elektrik kesilmelerinin yoğun yaşandığı bölgelerde de Güneş Paneli (Fotovoltaik) sistemi akülü olarak devreye alındığı takdirde sistem kesintisiz bir güç kaynağı görevi görmesi nedeni ile tercih edilmektedir.

 

Güneş Paneli (Fotovoltaik) Sistemi Uygulama Alanları

Çatıda, Cephede, Farklı Yapı Bölümlerinde, Bağımsız Sistem

Güneş Paneli Uygulama Alanları

- Bu sistem eğimli çatı alanında yaklaşık olarak 120 m² yer kaplarken, düz çatı alanı veya düz açık arazide 210m² yer kaplayacaktır.

güneş paneli, yenilenebilir enerji, fotovoltaik, güneş pili, güneş panelinden elektrik enerjisi üretimi, güneş enerjisi, güneş enerjisi sistemi, ısı pompası, güneş kollektörü, solar elektrik, solar enerji, solar sistemler, fotovoltaik sistemler, fotovoltaik paneller, yenilenebilir enerji sistemleri


Güneş Paneli

Güneş Paneli (Fotovoltaik) sistemler güvenli ve güvenilir sistemlerdir. Güneş Paneli (Fotovoltaik) sistemlerin kaynağı olan Güneş enerjisi sonsuz ve bedavadır. Bakım-onarım gerektirmeyen sistemler olması ile birlikte sistemi yıpratacak hareketli parçası yoktur. Her yere kolayca monte edilir.

Güneş Paneli (Fotovoltaik) Çeşitleri Nelerdir?

Monokristalin (Tek Kristalli) Güneş Paneli (Fotovoltaik)

Yüksek verimli monokristalin hücrelerden meydana gelmektedir. Aynı gücü üreten polikristalin güneş hücrelerine oranla daha az yer kaplamaktadır. Üretimi esnasında yüksek teknoloji kullanıldığından üretim aşaması daha uzun sürmektedir. Yapısında sadece yüksek saflıktaki kristal kullanıldığından mono adını almaktadır. Uzun ömürlüdür sistemlerdir. Verimlilikleri %13-%16 civarındadır.

 

Polikristalin (Çok Kristalli) Güneş Paneli (Fotovoltaik)

Üretim ekipmanlarına kolay ulaşılabilir olmasına rağmen enerji verimliliği monokristalin güneş hücreleri göre daha düşüktür. Monokristal saflığında üretilmemekte olup, heterojen yapısından ötürü polikristal adını almaktadır. Verimlilikleri %11-%16 değerlerindedir.

 

Esnek Güneş Paneli (Fotovoltaik)

Geleneksel güneş paneli teknolojisinden farklı olarak çatı uygulamaları için özellikle geliştirilmistir. Kolay taşınabilir ve uygulanabilirdir. Kurulumu için herhangi bir konstrüksiyona veya profile ihtiyacı yoktur. Ancak verimliliği diğer panellere oranla daha düşüktür ve %4 ile %8 arasında değişmektedir.

 

İnce Film Güneş Paneli (Fotovoltaik)

İnce Film güneş hücreleri güneş ısınları emici özelliktedir. Kristal güneş panellerine oranla düşük verimlidir. Düşük veriminden ötürü yüksek güç üretebilmeleri için büyük alanlara ihtiyaç duymaktadır. %7 ile % 11 arasında verimlilik değerlerine sahiptirler.

 

PV-T (Hibrit) Güneş Paneli (Fotovoltaik)

PowerVolt Hibrit güneş paneli aynı anda hem elektrik enerjisi üreten hem de kullanım suyu sağlayan sistemdir. Bu güneş panelleri üst yüzeyindeki hücreler ile elektrik enerjisi üretirken, güneş panelinin arka yüzünde bulunan yüksek verimli bakır plakalar ile kullanım suyunu depolar. Güneş panelinin içerisinden geçen serin sıvının sirkülasyonu sayesinde hücrelerde oluşan sıcaklık uzaklaştırarak elektrik enerjisi üretimindeki verim artırılır. Böylece güneş ışınımından maksimum değerde geri dönüşüm elde edilmiş olur. Ayrı ayrı kurulmuş olan Güneş Paneli (Fotovoltaik) sistemi ve Termal sistemlere göre daha düşük kurulum maliyetine sahiptir.

güneş paneli, yenilenebilir enerji, fotovoltaik, güneş pili, güneş panelinden elektrik enerjisi üretimi, güneş enerjisi, güneş enerjisi sistemi, ısı pompası, güneş kollektörü, solar elektrik, solar enerji, solar sistemler, fotovoltaik sistemler, fotovoltaik paneller, yenilenebilir enerji sistemleri

Güneş Paneli (Fotovoltaik) sistemler güvenli ve güvenilir sistemlerdir. Güneş Paneli (Fotovoltaik) sistemlerin kaynağı olan Güneş enerjisi sonsuz ve bedavadır. Bakım-onarım gerektirmeyen sistemler olması ile birlikte sistemi yıpratacak hareketli parçası yoktur. Her yere kolayca monte edilir.

Güneş enerjisi, güneş ışığından güneş panelleri yardımı ile enerji elde edilmesine olanak sağlayan teknolojidir. Dünyanın en büyük enerji kaynağı güneştir.

Günlük güneş enerjisi ile dünya aydınlatılabilmekte; yağışlar ile su döngüsü sağlanabilmekte ve en önemlisi de, fotosentez ile canlı yasam sürdürülebilmektedir. Günesin endüstriyel manada enerji üretimi de mümkündür.

Güneşin ısınım enerjisi, yer ve atmosfer sistemindeki fiziksel oluşumları etkileyen başlıca enerji kaynağıdır.

Neden Güneş Enerjisi?

Güneş enerjisi sonsuz ve tükenmeyen bir enerji kaynağıdır, dolayısı ile bedavadır.

Güneş enerjisi, saf bir enerji türüdür. Gaz, karbon monoksit, duman, toz, kükürt veya radyasyon gibi zararlı maddeleri yoktur.

Güneş, tüm dünya ülkelerinin yararlanabileceği bir enerji kaynağıdır. Bu sayede ülkelerin enerji açısından bağımlılıkları ortadan kalkacaktır.

Güneş enerjisinin bir diğer özelliği, hiçbir ulaştırma harcaması olmaksızın her yerde sağlanabilmesidir.

Güneşi az veya çok gören yerlerde biraz verim farkı olmakla birlikte, dağların tepelerinde vadiler ya da ovalarda da bu enerjiden yararlanmak mümkündür.

Güneş enerjisi hiçbir karmaşık teknoloji gerektirmemektedir. Hemen hemen bütün ülkeler, yerel sanayi kuruluşları sayesinde bu enerjiden kolaylıkla yararlanabilirler.

İşletme ve bakım maliyetleri az bir enerji kaynağıdır.

Türkiye'de Güneş Enerjisi

Güneş enerjisi potansiyeli yüksek olan Türkiye’nin ortalama yıllık toplam güneşlenme süresi 2.628 saat (günlük toplam 7,2 saat), ortalama toplam ısınım şiddeti 1.300 kWh/m²-yıl (günlük toplam 3,56 kWh/m²) olduğu tespit edilmiştir. Güneşten verimli oranlarda yararlanabilen gün sayısı yılda yaklaşık 110 gün gibi yüksek bir seviyededir.

Türkiye, özellikle güney bölgelerinde dünyanın güneşlenme kuşağı adı verilen kesimine denk gelmesinden dolayı güneş panellerinden elektrik enerjisi üretimi için çok elverişli bir ülkedir. Avrupa’da bu potansiyele denk düşebilecek veya üstüne çıkabilecek pek az sayıda bölge bulunmaktadır.

Türkiye’nin güneş enerjisinden yararlanma potansiyeli en fazla olan bölgesi Güneydoğu Anadolu Bölgesi’dir.

Akdeniz Bölgesi ikinci sıradaki bölgemizdir. Türkiye’nin bu bölgelere kıyasla avantajı, kurulum yapılabilecek alanın çok geniş olmasından kaynaklanmaktadır.

Sektör lideri Almanya ile Türkiye arasında güneşlenme değerleri açısından yüksek farklar olması, Türkiye’nin eşdeğer bir kurulumla bu teknolojiden ne kadar çok yararlanabileceğine kanıttır.

Yenilenebilir Enerji Nedir?

Halen çoğu ülkede enerji için ağırlıklı olarak kömür, petrol, doğalgaz kullanılmaktadır. Fosil yakıtlar denilen bu kaynaklar yenilenebilir değildir.

Bu kaynaklar hem sınırlıdır, hem de rezervler azaldıkça fiyatı pahalanacaktır. Üretilmesiyle çevre daha fazla zarar görecektir. Bunun aksine yenilenebilir enerji kaynakları sürekli olarak kendilerini yeniledikleri için tükenmezler.

Güneş ışığı ya da güneş enerjisi ısınmak ve aydınlanmak için evlerde ve diğer binalarda doğrudan kullanılırken, güneş panellerinden elektrik üretmek, su ısıtmak, soğutmak ve çeşitli ticari ve endüstriyel amaçlarla da dolaylı yoldan kullanılmaktadır.

Tüm yenilenebilir enerji kaynakları güneşten sağlanmaz. Bu kaynaklar güneş ışığının yanı sıra; rüzgar, akan su (hidro güç), biyolojik süreçler ve jeotermal olarak sıralanabilir.

Yenilenebilir enerji kaynakları kömür, petrol ve doğalgaz gibi fosil yakıtlara olan bağımlılığı azaltmada en kritik rolü üstlenmektedir. Yenilenebilir enerjilerin çoğu doğrudan ya da dolaylı yoldan güneşten kaynaklanır.

Bodrum Güneş panelleri, İzmir Güneş panelleri, Fethiye güneş panelleri, Datça güneş panelleri, Marmaris güneş panelleri, Çeşme güneş panelleri, Urla güneş panelleri, Güzelbahçe güneş panelleri

Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam10
Toplam Ziyaret80788
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar34.413134.5510
Euro36.357136.5028
Hava Durumu
Saat